szigethalom gumis műhely

 

Aktuális

Amit a téli gumikról érdemes tudni

Sokan azt gondolják, hogy a gumiabroncsok cseréje másodlagos dolog. Az autó ettől így is úgy is menni fog!?

Tévdünk, ha azt gondoljuk, hogy egy csúszós havas utón ugyanúgy fog viselkedni autónk a nyári gumival, mint a száraz aszfalton. Megéri kockáztatni saját magunk és esetlegesen családunk biztonságát, épségét? Nyilvánvalóan a válasz, hogy nem.

100 km/h sebességről való fékezés esetén vizes útfelületen
(a kép a http://conti-central.co.uk-ról származik)

Amennyiben a téli és a nyári gumiabroncsok megfelelően vannak karbantartva, és az évszaknak megfelelően cserélgetve, úgy befektetése évekig is kitart!

A téli, havas, csúszós utakon való közlekedés nélkülözhetetlen feltétele az évszakhoz illő gumiabroncs használat. Az autó a gumiabroncsokon keresztül tartja a kapcsolatot az aszfalttal. Hidegben + 7C° alatt a nyári keményebb keverékű gumiabroncsok veszítenek rugalmasságukból és tapadó képességükből. Ilyenkor könnyebben megcsúszik az autó fékezéskor. Nagy gázzal való elinduláskor pedig hamarabb kipörögnek a kerekek, és a kanyarokban is könnyebben lehet kipördülni. Ilyenkor hamarabb bekapcsolnak és próbálják korrigálni hibáinkat az autó biztonsági felszerelései, mint pl. az ABS, és a kipörgés gátló. Természetesen a biztonsági felszerelések minket védenek, de nem tudják pótolni a gumigyárak által speciálisan az adott évszakra, hőmérsékletre, útviszonyra kifejlesztett téli gumikat. A téligumi anyagát és futófelületét a hideg hőmérsékletre, havas és jeges útviszonyok leküzdésére tervezték. Ezáltal nedves, havas, jeges utakon is tudják biztosítani az autó és az aszfalt közötti kapcsolatot.
 

Milyen gumit válasszon?

Amikor téli gumit vásárol érdemes utánajárni, hogy a gépkocsinkra mik az ajánlott gumiméretek és azok közül válasszunk. Amennyiben lehetőségünk van rá, akkor rögtön külön lemezfelnire szereltessük fel, ez nem csak egy praktikusabb megoldás, de megóvhatjuk és nagyobb élettartalmat biztosíthatunk könnyűfém felnieinknek is.

Ami elelngedhetetlen az a centírozás gumiváltáskor. Az egyenletesen futó kerék sok tíz, vagy akár százezres kártól óv meg Minket.

Műhelyünkben kollégáink szívesen segítenek a legmegfelelőbb gumiabroncsok kiválasztásában!

Látogasson el műhelyünkbe, és cserélje Nálunk téli gumiját!

Akciós téligumijainkról bővebben ITT olvashat.

 

 

Papp Lukács Gumiszervíz, autószervíz és vizsgabázis

Helyszín: Szigethalom, Mű út 135.

Telefon: 06 24 403-400,

Mobil: 06 30 2416 702